Urzicile sunt pline de vitamine printre care A, C, K, B2, dar şi minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu şi pot fi folosite atât în scop terapeutic, cât şi la prepararea unor feluri de mâncare.
Bunicile noastre obişnuiesc să spună că urzicile schimbă sângele, iar după o iarnă în care predominante au fost mâncărurile grase, o cură de urzici urmată primăvară, dar nu numai, poate face minuni.
Infuzia de urzici poate fi preparată dintr-o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită.
Se lasă la infuzat timp de un sfert de ceas, după care se bea. Cantitatea indicată este de 2-3 căni pe zi, timp de o lună. Sucul de urzici poate fi preparat din frunze date prin maşina de tocat şi consumate că atare câte două linguri pe zi sau, pentru cei care nu agreează gustul, combinate cu suc de legume sau ceai de mentă. De regulă, amestecul se bea înainte de masă cam cu un sfert de ora.
…