Postul alimentar are ca principala adresare persoanele cu probleme de sănătate minore. Persoanele care suferă de boli cronice ce impun o dietă restrictivă ar putea să nu suporte și restricțiile alimentare suplimentare impuse de post. Dieta specifică acestei perioade este bogată în fibre și include fructe precum mere, pere, gutui, struguri, prune, legume precum vinete, broccoli, conopidă, ardei, salată, roșii, dovlecei, păstăi, mazăre, varză, și cereale. Persoanele cu sindrom de intestin iritabil ar putea să resimtă o agravare a simptomelor precum balonare, crampe abdominale sau diaree din cauza fermentației fibrelor din dietă. Pe de altă parte, cei cu constipație cronică ar putea să aibă beneficii în perioada postului, datorită dietei bogate în fibre care facilitează tranzitul intestinal. Este recomandat să consultați un specialist înainte de a adopta o dietă de post, în special în cazul celor cu afecțiuni digestive. Acest articol a apărut inițial pe site-ul Ziarul de Maramureș.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “ziaruldemaramures.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii



