Alimentația de post poate avea un impact negativ asupra pacienților diabetici din cauza consumului crescut de carbohidrați, care poate duce la creșterea valorilor glicemiei și la dezechilibrarea bolii. În perioada postului, consumul de proteină de origine animală este interzis, ceea ce duce la o creștere a consumului de carbohidrați peste limita admisă pentru un diabetic.
Pacienții diabetici au voie în medie să consume 180g de carbohidrați pe zi, însă în perioada postului aceste cantități se pot dubla sau chiar tripla. Greșelile alimentare comune în timpul postului includ consumul excesiv de alimente bogate în carbohidrați și lipsa de proteină animală, ceea ce poate duce la creșterea glicemiei și la tendința de a mânca în exces.
Alimentele permise pentru bolnavii de diabet includ apă, ceaiuri neîndulcite, pește, legume, pâine integrală, caș, fulgi de ovăz, fructe proaspete cu conținut scăzut de carbohidrați, nuci, semințe și tofu. În schimb, alimentele interzise includ siropul, băuturile îndulcite, făina albă, orezul, dulciurile, fructele uscate, brânza grasă, zahărul și produsele bogate în carbohidrați.
Este important ca pacienții diabetici să fie atenți la alimentația lor în perioada postului și să evite consumul excesiv de carbohidrați pentru a menține echilibrul glicemic și sănătatea generală.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “ziaruldemaramures.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii