Soia, cunoscută și sub numele de carne vegetală, reprezintă o sursă bogată de proteine vegetale, fiind și o sursă importantă de potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, vitamina E și vitamina B6. Deși există multe controverse legate de consumul de soia modificată genetic, aceasta poate fi o opțiune excelentă în timpul postului, căci poate să satisfacă pofta de mâncare fără a conține colesterol. Soia este de asemenea bogată în fibre vegetale, contribuind la menținerea unei diete sănătoase.
Cu toate acestea, consumul de soia trebuie făcut cu moderație în anumite situații, precum în cazul bolilor hormonale sau al suferințelor glandei tiroide, deoarece aceasta conține substanțe care pot produce dezechilibre hormonale sau pot afecta activitatea glandei.
Granulele de soia sunt disponibile în magazine și pot fi utilizate în diverse rețete, oferind o alternativă sănătoasă și gustoasă în perioada postului. Acestea pot fi folosite în preparate variate precum sarmale, musaca, tocanițe, chiftele sau ciorbe, contribuind la diversificarea meniului în timpul postului sau în orice altă perioadă a anului.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “ziaruldemaramures.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii