Un ou fiert tare conține 155 de calorii și 10.6 grame de grăsimi saturate. În loc să consumăm aceste calorii din ou, putem opta pentru legume precum fasole, care ne vor oferi senzația de sațietate mai repede și o digestie mai ușoară.
Conform unui studiu din 2012, consumul zilnic de ouă poate duce la probleme cardiace, căci gălbenușurile pot bloca arterele, asemenea fumatului.
Consumul a 3-5 ouă pe săptămână crește riscul de diabet de tip II cu până la 50%, iar consumul a mai mult de 5 ouă pe săptămână poate spori riscul cu până la 80%.
Grăsimile saturate din gălbenușuri pot afecta ficatul, provocând ciroză și inflamații periculoase.
Deși albușul nu conține colesterol, consumul excesiv de ouă poate duce la creșterea nivelului de colesterol din organism.
Este important să fim conștienți de efectele pe care le pot avea ouăle asupra sănătății noastre, și să le consumăm în cantități moderate pentru a evita apariția unor probleme de sănătate.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “ziaruldemaramures.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii