Măcrișul este o plantă bogată în fier, potasiu, calciu și magneziu, cu o cantitate semnificativă de fibre și foarte puține calorii și grăsimi. De asemenea, conține o cantitate mică de proteine și o cantitate semnificativă de vitamine C, A, și B6. Prin conținutul său bogat în fibre vegetale, măcrișul poate avea un rol important în procesul de digestie, ajutând la scăderea colesterolului și la echilibrarea fluidelor din corp. De asemenea, măcrișul este o sursă importantă de potasiu, fier, vitamina A, vitamina C și calciu. Aceste substanțe au efecte benefice asupra organismului, inclusiv în prevenirea și tratarea anemiei feriprive, îmbunătățirea sănătății sistemului osos și ocular, susținerea sistemului imunitar și lupta împotriva radicalilor liberi. Măcrișul poate fi considerat un aliment complet, datorită proprietăților sale antioxidante, detoxifiante și de curățare a tractului urinar. Este recomandat să fie inclus în alimentația zilnică pentru beneficiile sale multiple asupra sănătății.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “ziaruldemaramures.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii